Fizioterapeut

Ante ŽepinaAnte Žepina, bacc. physioth.

Rođen je u Glen Cove, New York 23. 02.1992.
2003. se s obitelji seli na Vir te u Hrvatskoj nastavlja život i obrazovanje. Osnonvu školu završava u Privlaci, a po završetku upisuje Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. u Zadru.
2010. godine upisuje stručni studij fizioterapije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na kraju prve akademske godine dobiva dekanovu nagradu za najboljeg studenta godine. Studij završava 2013. godine završnim radom na temu „Učestalost nastanka lateralnog epikondilitisa u tenišača TK Pećine˝ te stječe titulu prvostupnika fizioterapije. Po završetku fakulteta, stručno osposobljavanje obavlja u Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje najviše iskustva stječe na odjelu ortopedije i intenzivnog liječenja.
Od kolovoza 2016. do ožujka 2017. godine, radi kao prvostupnik fizioterapije u KHL Medveščak u ruskoj Kontinental Hockey League. Po završetku KHL sezone, nastavlja rad u klubu kao glavni fizioterapeut seniorske momčadi KHL Medveščaka u prvenstvu hrvatske gdje prati igraće kroz doigravanje i finale do osvojenog naslova prvaka.  Od svibnja  do srpnja 2017. godine, službeni je fizioterapeut hrvatske inline hokejaške reprezentacije. S reprezentacijom odrađuje pripremni kamp u Zagrebu te IIHF Inline Hockey World Championship u Bratislavi gdje nastupaju u Top diviziji.
Ante Žepina

Još od studentskih dana, najviši dio učenja i rada usmjerava prema prevenciji i rehabilitaciji ozljeda kod sportaša. Od tečajeva ima završen prvi i drugi stupanj Kinesio Taping metode (KT1, KT2), a u idućim mjesecima završit će edukaciju za IASTM praktičara te prvi stupanj Maitland koncept-a kojim stječe pravo upisa na preostale stupnjeve te manualne tehnike. Član je hrvatske komore fizioterapeuta te ima položen stručni ispit i licencu za samostalni rad.